lördag 2 juli 2011

En somrig förrätt med kräftstjärtar




Ett recept som jag hittade på en lapp i butiken, tror det var från Norrmejerier. Gjorde om det lite men i huvudsak följde jag originalreceptet. Resultatet; en god och somrig förrätt. Lättlagad dessutom.

En somrig förrätt med kräftstjärtar
2 portioner

0,5 dl av vardera gräddfil, majonäs och creme fraiche.
100-200 gram kräfstjärtar
lime
finhackad dill
salt och vitpeppar

en halv liten gurka
en bit honungsmelon
blandad sallad
några vårlökar

Blanda creme fraiche, gräddfil, majonnäs, kräftstjärtar och dill. Smaka av med lime, salt och peppar. Skala gurkan och melonen och skär dem i bitar. Strimla löken. Blanda melon, gurka, lök och sallad. Lägg upp på tallrikar. Fördela kräftröran på dessa och dekorera med dillkvistar.