söndag 6 februari 2011

Kycklinggratäng med fullkornsspaghetti



Detta är en perfekt vardagsrätt. God och lätt att göra stor sats av så det blir lunchlådor.Ingredienser man oftast har hemma. Inspirationen kommer från ett recept ur Ulrica Davidssons bok "GI för hela familjen" som jag har gjort om det lite.

Kycklinggratäng med fullkornsspaghetti
4 portioner

2-4 kycklingfiléer (beroende på storlek) - i originalreceptet är det grillad kyckling och det är ju gott, men något vi sällan har hemma.
6 dl kokt fullkornsspagetti
1 st gul lök
2 paprikor, gärna av olika färg
1 burk skivade champinjoner
olivolja
1 msk curry
2 dl hönsbuljong
2 dl havregrädde (eller vanlig matlagnigsgrädde om man vill det)
salt
peppar

Skär kycklingen i mindre bitar. Stek och krydda med cayennepeppar, paprika, svartpeppar och salt. Koka spagettin enligt anvisningen på paketet. Skala och hacka löken. Skär paprikorna i mindre bitar. Häll lite olja i en kastrull och tillsätt curry. Bryn lök, svamp och paprika i någon minut. Häll i hönsbuljong och grädde och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnsfast form och lägg i den kokta spagettin samt fördela kycklingbitarna över. Häll på såsen. Om man intde bryr sig om att göra rätten mjölkfri kan man strö över riven ost också. Tillaga i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.