söndag 7 mars 2010

Pasta med oxfilé i gräddig gorgonzolasås


Vår lördagsmiddag denna vecka blev en pastasås med gorgonzolaost. Gräddig och god. Dock kunde den fått ännu mer framträdande gorgonzolasmak tycker jag. Mer än ett gorgonzolapaket per portion blir det alltså nästa gång.

Pasta med oxfilé i gräddig gorgonzolasås
4 port

500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)
300 g oxfilé
3 msk smör
3 dl grädde
2 dl vatten
½ tärning mörk oxbuljong
"en skvätt" soja
1 pkt gorgonzolaost
några matskedar riven parmesanost
1 gul lök
1 kvist färsk timjan
salt och svartpeppar

Skala och finhacka löken. Hacka timjanen. Fräs lök och timjan i smör. Häll i vatten, grädde, buljongtärning, ost och soja. Låt småkoka i 10 minuter.

Tärna oxfilén och stek hastigt i smör i en stekpanna.

Sila såsen och blanda sedan ner oxfilen i den. Rör ihop såsen med pastan. Servera. Jag dekorerade med två bitar stekt bacon och lite färsk timjan.