torsdag 23 juli 2009

En god start på dagen


I ett av våra skåp står en råsaftcentrifug. Tyvärr används den alldeles för sällan - den är lite för jobbig att diska - men då och då gör vi juice med den och det blir oftast riktigt gott. Maskinen som sådan är ju suverän.

I går morse gjorde jag denna drink som tyvärr inte gjorde sig så bra på bild, men däremot föll alla i familjen i smaken. Fräsch och samtidigt söt.

Drinken är gjord på en grapefrukt, en ganska stor bit vattenmelon samt en 10-15 st hallon. Bara att köra allt i centrifugen och sen njuta. Gott - och dessutom känns det som en nyttig start på dagen.

onsdag 22 juli 2009

tisdag 21 juli 2009

Lax i stora lass


"Min" ICA-butik hade laxar för 59 kr kilot igår. Köpte en bjässe på en bit över 5 kg så nu blir det en del lax framöver. Inledde med en klassisk ugnsstekt filé. Salt, peppar, dill och någon smörklick på laxen. In i ugnen i ca 25-30 minuter (200 grader). Enkelt och alltid lika gott !

söndag 19 juli 2009

Kycklingsallad med nötter och apelsin


Kycklingsallad med smak av bland annat apelsin och ingefära. Det var med viss tveksamhet som jag, som inte är så förtjust i söt mat, tillagade denna rätt. Men det var riktigt gott. Fräscht och välsmakande. En perfekt sommarlunch. Receptet kommer från Klara & Hans Dessers bok "Klaras goda GI-dagar". Enligt ursprungsreceptet skall delar av creme fraichen ersättas med kesella, men då vi inte hade någon sådan hemma gjorde jag så här istället.

Kycklingsallad med nötter & apelsin
4 port

2 apelsiner i bitar
2 avokador i bitar
blandad grönsallad
2,5 dl creme fraiche
rivet skal och saft av en apelsin (jag ersatte detta med ca en tesked apelsinjuicekoncentrat)
salt och peppar
4 stekta kycklingfiléer, hela eller i bitar
1 dl rostade cashewnötter

Blanda apelsin, avokado och sallad. Blanda creme fraiche med apelsin och ingefära. Samaka av med salt och peppar. Servera salladen med kyckling, sås och nötter.