måndag 6 april 2009

Hajmal med avocado- och bönsallad


Första gången jag lagat hajmal. En positiv överaskning för det visade sig vara en riktigt god fisk som alla i familjen älskade. Tyvärr inte "grön" enligt WWF´s fiskguide. Däremot får den "gult ljus" iallafall. Man bör dock undvika hajmal som är odlad i Asien.

Hajmalen (filéer) stekte jag i smör och kryddade med "Lime Pepper". Till dem åt vi en bönsallad liknande denna, men med rödlök istället för salladslök. Som sagt - det blev väldigt gott.

söndag 5 april 2009

Kryddkvarn Lime Pepper



Sedan flera månader tillbaka har jag haft en burk "Lime Pepper" från Santa Maria stående i skafferiet. Nästan utan att använda den. Jag minns att jag testade den en gång när den var nyinköpt och inte blev helt imponerad. I jämförelse med övriga smaker i serien tyckte jag den var ganska medioker. Men nu har jag gett den en ny chans och faktiskt omvärderat mina åsikter. Jag stekte nyligen hajmalsfileer som jag smaksatte med kryddan och det var riktigt gott. En höjdare faktiskt. Den gav en fräch och god smak år den i övrigt okryddade fisken och jag kommer garanterat att prova denna för mig tidigare bortglömda krydda fler gånger. Särskilt till fiskrätter.