tisdag 16 december 2008

Tindras glögg smaksatt med vit choklad & lime

Igårkväll var det dags att första gången smaka Tindras nykomling med smak av vit choklad & lime, en smak jag länge varit nyfiken på.

Just den här glöggen ska visst vara särskilt god kall med krossad is. Men vi drack den varm.
Det var en god glögg, både den lite syrliga limen och den söta chokladsmaken kommer fram. Och kombinationen är bra. Kommer inhandlas fler gånger. Och kanske testas kall oxå.

söndag 14 december 2008

Gravad lax och "rissallad"

Bland ICA´s recept har jag hittad denna sallad med räkor. Jag har provat göra den en gång tidigare (med ris istället för risoni) och det var fenomenalt gott. En höjdare.

Här om dagen gjorde jag återigen en variant av receptet. Den här gången utan räkor - istället hade vi gravad lax till salladen. Det var också gott - men slår inte räkorna. Jag blandade till en sås på turkisk yoghurt och lime - den visade sig vara onödig.

Gravad lax med "rissallad"
4 port

1 färsk mango
4 portioner ris (jag gjorde hälften "vanligt" och hälften rött)
250 g körsbärstomater
150 g sockerärter
70 g färsk bladspenat

Dressing
3 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
salt och peppar

Skär mangon i tärningar. Koka riset enligt förpackningens anvisning. Blanda dressingen och rör ner den i det varma riset och låt kallna. Skär tomaterna i halvor och sockerärterna i bitar. Blanda riset med mango och grönsaker. Servera salladen med gravad lax.